Tuesday, 5 December 2017

FAMILY DAY MMG Part 1

Assalamualaikum. Maaf busy dengan cuti sekolah. Baru sempat nak upload gambar percutian bersama - sama dengan rakan- rakan MMG.



Perjalanan jauh memang nana bawak bekal sebab nana tahu kat RnR mesti penuh orang...huhuu...
Lagipun anak2 nana pemakan orangnya , mudah bila ada makanan dalam kereta.

 


Jam 10pagi baru gerak dari rumah.


Sempat singgah drop 1 carton minkaffe pada Misi Marina kita.



What A Heavy Traffic. 8 jam perjalanan baru sampai Ipoh.


check In Hotel jer terus makan Nasi dengan Ikan keli Asam Rebus . Dalam kereta dah bedal nasi goreng dengan mee goreng. hihii..


Jumpa geng.hahaaa


1hb kami check in Hotel Heritage. Keesokkan harinya kami ke Lost of Tambun.


Terima kasih buat adik bongsu nak teman nana dengan anak-anak pergi bercuti. Dapatlah dia teman kan harraz mandi and main game kat dalam ni. Memang Happening sangat. 



Sukaneka dulu anak2 dengan ibu2. meriah semua!!




Bila main dengan poksu dia, memang hilang harraz ni. tak ingat dah mama mana , adik dia mana.


Dah puas main, tahu plak cari makan ek. Semua di sediakan. Tak payah beli dalam ni. Tu yang syok.


ok esok nana sambung ativiti di MAPS.

Thursday, 16 November 2017

SCRUB MARINE ESSENCE

Assalamualaikum sahabat..

Nana nak kenalkan product baru yang baru launching... 
Nama dia Scrub tau. Seronok guna sebab kulit daki-daki semua hilang. 
Sesuai jugak merawat kulit sensitif .



Ready Stock Scrub Marine Essence


Jom Kita main gosok segala masalah kulit pada badan kita. 

Syokkk!


1 bekas ni RM45 sahaja.
Whatapp Nana 
019.7540610

Thursday, 26 October 2017

Assalamualaikum & selamat tengahari semua..

Harini Nana nak share beberapa soalan lazim (frequently asked questions) yang customers selalu tanya mengenai Premium Beautiful Corset. Nana listkan di sini. Hopefully dapat menjawab beberapa persoalan yang maybe readers pun tertanya-tanya. Jika ada soalan mengenai Premium Beautiful, Nana alu-alukan contact Nana 019.7540610, emel ke raihanaismail84@gmail..com ya. 


Soalan Umum

1. Saya gemuk..bila pakai Premium Beautiful boleh ke kurus?

Bergantung kepada tahap kegemukan dan lemak yang ada pada badan. Yes memang ada yang mampu kurus tapi memang beliau jaga pemakaian premium beautiful dan pemakanan. Pakai corset premium beautiful secara konsisten dan dalam masa yang sama juga kena jaga pemakanan. If makan tak kontrol memang tak akan kurus. Lagi bagus kalo uols ada balance life style. Makan banyak dan dalam masa yang sama work out. Jogging pun dah ok. Yang penting Premium Beautiful ni untuk body shaping. Ada orang badan besar tapi cantik je shape sebab premium beautiful membantu untuk kemaskan bentuk badan kita.

2. Tak panas ke pakai Premium Beautiful?

Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa. Experience Nana sendiri masa travel time panas dan winter dua2 tak de masalah. Best lagi travel kalo pakai corset sebab badan jadi sedap macam dipeluk hehe

3. Saya pregnant boleh ke beli Premium Beautiful sekarang untuk pakai dalam pantang?

Boleh selagi tak masuk 8 bulan. Normally akan ada customer nak beli time offer dan masa tu dorang tengah pregnant. Actually takde masalah untuk beli time pregnant sebab bila deliver nanti tak muat corset tu boleh tukar size as long as uols tak kotorkan set Premium Beautiful tu dan tak basuh lagi. Ramai je so far customer Nana grab offer masa tengah preggy then tak muat Nana tukarkan size. 

Nana cadangkan supaya membuat ukuran badan paling lewat pada 
bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar.

Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin

4. Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?

Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda.

Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 

5. Perlu ke pakai fullset?

Perlu. Dah kira jatuh tahap wajib. hehe sebab lemak kat bahagian badan kita ni ada di merata tempat. So kalo pakai certain piece je kesan memang tak akan dapat. So bila kita pakai fullset lemak tu akan cantik je beralih ke tempat yang sepatutnya. Bentuk badan pun akan jadi lebih sempurna. Actually bila tak pakai fullset memang jadi tak selesa.


6. Long Bra Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?

Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.

7. Bila boleh pakai Premium Beautiful selepas bersalin?

Untuk mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 5-10 hari selepas bersalin. Ikut pada luka uols, macam Sha start dengan pakai Waist Nipper dulu. Bila dah ok luka jahitan Sha terus pakai fullset. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. 

Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan rahim ke tempat asal.

8. Lelaki boleh pakai Premium Beautiful?

Boleh pakai Waist nipper untuk kaum lelaki. Bukan je elok untuk perut yang buncit. Tapi elok untuk sakit pinggang. Ramai je lelaki dah dapat kesedaran pakai waist nipper sekarang ni.


9. Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?

Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 

Cara pemakaian long girdle yang tepat adalah seperti berikut:

1. Pakaikan seluar dalam.
2. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang, kemudian bengkokkan kaki dan tarik. Selaraskan seluar dalam.
3. Tumpukan lemak yang mengalir ke sekitar bahagian paha ke dalam cawan pinggul.

Ingat! Sekiranya tangan anda tidak dapat memasuki long girdle, ini bermakna ia terlalu ketat. So, make sure size betul


10. Kalau Premium Beautiful tak muat boleh repair?

Premium Beautiful ni memang ada lifetime warranty service. Warranty ni hanya untuk kerosakan pada set premium beautiful sahaja. Tak kisah la berapa lama uols pakai if rosak hantar je repair for free. Ambil masa dalam 2 minggu - sebulan. Tapi, if nak kecilkan size or nak besarkan memang tak boleh. Kalo dari size badan kita L pakai corset turun jadi S so maknanya berkesan kan?baik beli baru lagi selesa untuk pakai.


11. Macamana nak pastikan Premium Beautiful tahan lama?


Pertama, masa fitting corset kena betul. Make sure bila pakai tu cangkuk pertama. So, bila kurus ada lagi 2 cangkuk lagi korang boleh guna. If fitting amik size besar nanti kurus dah longgar plak kan. Kedua, kena basuh guna tangan dengan pencuci premium beautiful atau pun guna sabun mandi yang kita guna. Just cuci pada tempat sensitif, tanpa memerah dan sidai jangan direct matahari. If dah kering air just boleh keringkan guna aircond or kipas. Amaran keras : Jangan sesekali machine washkan Premium beautiful anda .. hehe Nana dah pakai 6 tahun corset ni memang still kebabom kualiti 


RAIHANA ISMAIL
019.7540610


Friday, 18 August 2017

HAPPY BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL

Kisah semalam nana teman partner nana ambil 2 ukuran Premium Beautiful tau. Sebab sekarang tengah ada Offer RM400 untuk 2 set Premium Beautiful. 


Salah seorang customer nak nampak cantik masa hari wedding dia. Wedding bulan 10, da booked awal sebab nak cepat2 pakai Premium Beautiful. Bulan 10 nanti nana share gambar wedding dia ya.

Ok , tu je dulu. Nak kuar pi amik ukuran Premium Beautiful lagi.Bye.

Thursday, 15 June 2017

5 gaya Shawl Stellina by Rizman Ruzaini

Nana nak share lagi gaya shawl by Rizman Ruzaini ni. Kali ni Shawl Stellina plak. Glamour tudung ini untuk digayakan ketika hari raya! Gojes! Exclusive sangat.

Ni dia gaya shawl untuk Shawl Stellina ya.

1. Gaya Pertama



2. Gaya Kedua


3. Gaya Ketiga


4. Gaya Keempat


5. Gaya Kelima


Shawl Stellina ni datang dengan 6 warna jugak.
1. Shocking Pink
2. Royal Blue
3. Deep Purple
4. Royal Orange
5. Red
6. Emerald Green




Harga bagi Stellina Shawl ;

Ahli : RM299
Bukan Ahli : RM359

Limited Stock 

Nana : 019.7540610

Kurus dan Sihat dengan Premium Beautiful


Ni testimoni terbaru nana sendiri pakai Korset Premium Beautiful. Bukan sahaja dapat pakai baju lama, tapi badan nampak lebih kemas, nampak lebih muda (puji diri sendiri) hahaa. Selain tu, pinggang tak sakit dan perut kempis tau.

Sangat Suka. itulah prempuan kan. Memang tak lari nak nampak cantik plus pakai korset ni, badan kita sihat tau. Biasa kalau kita nampak orang kurus , mesti sebab dai sakit. Tapi pakai je korset ni pasti Kurus secara sihat. Alhamdulillah .



1. Pn. Kamalia dari Batu Pahat Johor, 35 Tahun.

Mengalami masalah tiada punggung yang menarik walaupun kurus. Hanya pakai Premium Beautiful  5 minit sahaja, Punggung melentik macam anak dara even she have 2 children already. Best kan?


2. Cik Hajar dari Sabah, 25 Tahun 

Mengalami masalah Perut Buncit walaupun badan dia kurus. Once dah pakai Korset Premium Beautiful ni, terus cantik badan macam barbie doll tau.



3. Cik Latifah, dari Melaka, 22 tahun.

Masih lagi anak dara tapi ada masalah sakit pinggang, bongkok  dan tiada body shapping. Alhamdulillah berkat hanya memakai korset Premium Beautiful sahaja dapat merawat sakit pinggang, badan kembali sihat and she get her body shapping!




Mesti korang tertanya- tanya camne nak dapatkan korset ni kan?

Nak pakai korset ni memang kena amik ukuran sebab korset ni Special. Size tu memang special untuk badan korang je. Camne nak amik ukuran, boleh whatapp nana
 019.7540610.



5 Gaya Shawl Essential by Rizman Ruzaini

Assalamualaikum....

Lama nana tak update blog kan sebab busy sikit sepanjang Ramadhan ni. Maaf ya. Nak share sedikit antara 5 gaya product terbaru SHOM yang kini telah berkolaborasi dengan Rizman Ruzaini.

Pereka Fesyen Terkemuka pun sangat yakin nak buat business dengan SHOM tau. Yang paling menarik pakai Tudung dapat bonus!

1. Gaya Pertama 




2. Gaya Kedua 

3. Gaya Ke3


4. Gaya keEmpat 



5. Gaya Ke 5



Model ini menggayakan warna shawl Nude . Memang sesuai dengan semua baju kaler ni kan? Oh ya, jangan tak tahu, beli shawl Rizman Ruzaini ni dapat FREE Brooch tau.





Best kan pakai tudung , bukan sahaja dapat FREE Brooch, tapi dapat lagi Bonus. Rugi tak grab.

Shawl Essential ni datang dengan 6 warna sahaja. 

1. Mint Green 
2. Red
3. Sky Blue
4. Pale Pink
5. Pale Purple
6. Nude






Harga untuk satu tudung ni hanya RM179 sahaja! Nak less, bole grab discount Card. 

Boleh whatapp/ telegram/ we chat nana 
019.7540610